Landline & Attachments, av Rainbow Rowell

Vi börjar med Landline.

En karriärkvinna får sin chans och offrar ytterligare en familjehögtid för det. Hennes val oroar henne och förhållandet till hennes man och barn är i fara.

En magisk telefon gör att hon kan prata med sin man, men innan de gifte sig.

Mycket terapitankar och funderingar kring livsval och varför saker är, och blir, som de är.

Tyvärr inte särskilt engagerande eller roligt. Rätt tråkiga karaktärer och seg. Dessutom är den uppenbart riktad till vuxna som funderar på karriär vs familj. Och inte ens då är den rolig. :-/

 

Attachments

Har en mindre magisk bakstory till sin banala kärlekshistoria. En man jobbar som internetsäkerhet på en tidning. I hans arbetsuppgifter ingår det att läsa de mail som deras säkerhetssystem flaggar, och varna de som bryter regler. Dessutom är det 1999, så de jobbar med Y2K buggar och så.

Han är kufisk, ensam och rollspelare.

Läser en konversation (eller många) mellan två tjejer, om deras män och graviditet och liv. Fester och bröllop.

Sakta men säkert inser han att han är väldigt förtjust i en av tjejerna, men hon har ju en gitarrspelande pojkvän och allt.

Förvecklingar och problem, hon börjar snegla på en man på tidningen där de arbetar, han börjar ändra sig och försöker få ordning på sitt liv.

Klart mer läsvärd än Landline, men inte alls på samma nivå som varken Fangirl eller Eleonor & Park. Tyvärr. Så visst läs den om du inte har annat att läsa.

Dock gör tidsramen och ålder på karaktärerna att den säkert inte är så intressant ens på högstadiet. Tyvärr. Hade verkligen velat ha fler bra Rainbow Rowell YA böcker.

 

The search goes on.

/Mikael

Author: Farstrand

Lämna ett svar

Copyright © 2022 Bokblogg | Design by ThemesDNA.com
top