Dalia Drakviskaren av Ida-Marie Rendtorff

Boken handlar om en tjej som heter Dalia och hon är 14 år , hon har mörkt brunt hår och hon ska bli drakkrigare men hon misslyckas beroende på hennes sjuka drake Flamar. Dalia har en bästa vän som heter Lutia de har känt varandra sen de var små, Lutia är också 14 år gammal och har en mamma som heter Elicia .

Dalias mamma var också en drakkrigare innan hon dog då Dalia var liten. Hella tagit hand om Dalia sedan hennes mors död. Hella är drakviskarnas anförande. Jax är den stora trollkarlen som blandar drycker och medel.

Det är dags för krigarprovet både Dalia och Lutia ska göra provet. Det är tre stycken utmaningar. Dalia och Flamar lyckas med två utmaningar men sista misslyckas de med däremot så lyckas Lutia och hennes drake med alla utmaningar,  det betyder att Lutia har blivit drakkrigare och ska gå på ceremoni. Själva problemet är att Dalias drake lider av draksjukan som kan smitta väldigt lätt. Dalia försöker lista ut vad de är som gör så att Flamar och de andra drakarna blir sjuka. Dalia går till trollkarlen Jax för att be om han kan hjälpa att bota drakarna, Jax säger ja och försöker göra ett Botemedel med örter och medel. Vill du veta vem som gjorde Flamar och de andra drakarna sjuka då får du läsa fortsättningen som heter Magnetstenen del 2. Jag ger boken betyget 4 av 5 därför att den var ganska sorglig, svåra ord och spännande.

Av: Patricia

——————————————————–

Dalia ska göra ett prov för att bli drakviskare men hennes drake blir sjuk och hon måste lösa problemet.Hon vet att det är någon i närheten som har gjort Flamar sjuk. Hon måste få hjälp av någon som kan göra Flamar frisk men vem?

Den här boken får 2/5 poäng den var dålig och ospännande.

———————————————–

Boken handlar om Dalia som vill bli Drakviskare. En Drakviskare är en person som ska kriga mot de onda. Dalia är 14 år gammal och hon har bott hos Hella sen hennes mamma dog. Hella är Drakviskare. Dalia vill också bli Drakviskare. Lutia är Dalias bästa vän ända sen dom var små. De ska göra krigarprovet till att bli Drakviskare.

Men Flamar Dalias drake vill inte äta innan provet. Hon säger inte något till Lutia och Elicia Lutias mamma. Hon och Jax trollkarlen försöker göra botemedel till draksjukan. De drakar som blir sjuka blir inlåsta i en grotta. Dalia somnar brevid Flamar i grottan. Just då kommer en svartklädd person och ger drakarna en grön vätska. Eva som vaktar över drakarna just då har somnat på sitt bord. Dalia ber Jax om hjälp att hitta den svartklädda personen. Jax säger att han ska hjälpa henne men det är svårt att hitta en person i svarta kläder. Om man vill veta slutet läs Dalia Drakviskaren Magnetstenen. Jag ger boken 3 av 5 för att den var långtråkig vissa perioder.

Stina

———————————————————-

Jag har läst boken Dalia drakviskaren som är skriven av Ida-Marie Rendtoff. Boken handlar om Dalia och hennes drake Flamar som vill bli drakkrigare. Dalia är en nybörjare. Hon måste klara ett prov om hon ska bli en drakkrigare men Flamar blir sjuk eller förgiftad och hon vill veta vem som har förgiftat Flamar.

Om du läser boken kommer du att veta vem som förgiftade draken.

Jag ger för betyg 3 av 5 för den var svår och lite spännande.

Skrivet av Sadaf

 

Author: Råssnäs 4 A

4A på Råssnässkolan har läst fantasy. Här är våra recensioner. Eftersom vi har läst böckerna i grupper är det flera recensioner till varje bok och ibland tycker vi olika. Kommentera gärna och berätta vad du tycker.

Lämna ett svar

Copyright © 2022 Bokblogg | Design by ThemesDNA.com
top