OM JAG VAR DIN TJEJ

Om jag var din tjej Meredith Russo

Det här är boken för dig som någonsin planerat att bli kär…

” Jag satte mig upp och kysste honom länge och hårt. För att förmedla allt jag inte kunde sätta ord på, för att vara en kille som nästan aldrig fick bättre betyg än C i skolan. För någon som trodde att hans största värde låg i att han kunde tackla andra killar på basebollplanen, var han den smartaste kille jag någonsin träffat. Jag höll på att bli kär i honom,….

Amanda kommer som helt ny till highschool i amerikanska södern. Hon faller direkt för klassens snyggaste kille Grant, men får också flera nya tjejkompisar. Dessa tjejer som sysselsätter sig med allt från smink och sexsnack om killar, till att röka hasch och köra bil utan körkort. Amanda börjar äntligen känna sig lycklig. Hon kan nu lämna mobbingen på den gamla skolan bakom sig och se framemot både lektioner och skolans avslutningsbal. Grant döljer en hemlighet, men han och Amanda börjar att dates med varandra. Men ska hon våga avslöja sina hemligheter om hennes sanna jag för honom…..
Amanda har tidigare varit en kille som älskade Tv-spel och Starwars. Hon var inte nöjd med att leva som kille. Amanda stora önskan var göra könkorrigering och gick från kille till tjej.

Författaren Meredith Russo från Tennessee USA och är transperson.  Om jag vore din tjej är baserad på hennes egna erfarenheter, då hon slutade leva som kille och blev tjej. Bokens läsare älskar då den är spännande och romantisk och passar både killar och tjejer som någon gång tänkt på kärleken. Meredith är förresten både ett kill- och tjej namn.

Genre: Skönlitteratur (273 s)

Skrivet av Eva Mårtensson Bibliotekarie

Author: Skolbibliotekarierna

Lämna ett svar

Copyright © 2022 Bokblogg | Design by ThemesDNA.com
top