Förrädaren av Leif Jaobsen

Boken jag har läst är en fantasyberättelse som handlar om en pojke vid namn Denni. Denni är en pojke i staden Tyrenäs. Han bor med sin mamma pappa och mulan Trulle. Han räddar prins Edmund från vättarna och trollen. Edmund är prinsen av Edsmark ,hans slott är i Tyrenäs och han har en massa tjänare och soldater.

Denni träffar en man vid namn Karle som tar hem Denni .Tiden är gammal som består av en bergig och fuktig miljö. Det finns vättar, drakar och troll .

Prinsen Edmund har blivit förgiftad. Denni och hans vänner är ute och letar efter botemedlet. Men det är någon som inte vill att prinsen ska bli botad.Du kommer inte få reda på vem det är om du inte läser boken. Jag ger boken 1 av 5, för att jag tyckte att den var långtråkig och konstig för att det tog lång tid innan det hände något i boken. Men om det fanns en till bok så skulle jag kunna läsa den.

____________________________________________

Boken jag läst är en spännande fantasyberättelse som handlar om en kille som heter Denni. Han är en elvaårig kille som har ganska fattiga föräldrar. Denni har en mula som heter Trulle. Eller det är hans pappas Trulle men Denni brukade låna den ibland.

Det finns också mycket berg och hav. I skogen kan du hitta en liten stuga där Rugini bor. Rugini är snäll och omtänksam. Han har en drake som heter Joppe. Joppe är snäll och liten. Drakarna där sprutade inte eld.

En gång red Denni över bron tillsammans med hans Trulle. Han lämnade Trulle ensam och gick en bit bort för att titta på sin största idol som stred mot vättar och troll.När  de trodde att kampen var över  så hände det något! Någon attackerade Dennis största idol, men Denni räddade honom. Dennis idol  var en mäktig man så Denni fick därför en stor belöning för att han räddade honom. Men efter två dagar efter att Denni hade vart hos sin idol så hände det något med hans idol. Han hade blivit förgiftad! Någon nära vän  till Denni var förrädaren! Sen började ett nytt spännande äventyr för att kunna hitta förrädaren.

Jag gillar den här boken för den är spännande men slutet och början var lite dåligt. I början förstår man knappt vad det handlar om men sen förstår man mer. Så den här boken får 3 av 5 stjärnor.

Gjord av Sandy

Author: Råssnäs 4 B

Årskurs 4 På Råssnässkolan har läst fantasyböcker tillsamman Här är våra recensioner. Eftersom vi läste i grupper är det flera recensioner till varje titel. Ibland tyckte vi olika om böckerna. Vad tycker du? Kommentera gärna.

Lämna ett svar

Copyright © 2022 Bokblogg | Design by ThemesDNA.com
top