Teslas vind av Neal Shusterman och Eric Elfman

 

Jag blev tipsad om den här av en tjej som besökte biblioteket i slutet av ett tidigare ganska långsamt och småtråkigt pass. Vi gick runt och tipsade varandra om böcker i säkert en halvtimme, och hade båda med oss varsin hög med böcker när det var dags att stänga.

Boken handlar om Nick, som tillsammans med sin bror och pappa flyttar till en ny stad efter att deras hus brunnit ner och deras mamma brunnit inne. De flyttar till ett gammalt släkthus, som har en vind full med lite småkonstigt skräp vilket Nick upptäcker när en stor klumpig brödrost trillar ner i huvudet på honom så han måste till akuten efter att ha försökt komma upp på vinden.

Nick bestämmer sig för att fixa en loppis med skräpet. Ingen vill ha något, förrän det börjar regna och de flyttar in loppisen i garaget och tänder en strålkastarramp som finns bland skräpet. Plötsligt vill alla ha allt möjligt, till vilket pris som helst i stort sett.

Efter ett tag börjar Nick inse att det är flera av de sålda sakerna som kan göra mystiska saker, det verkar vara fantastiska uppfinningar allihop. Och det verkar som att Tesla har haft en anknytning till staden. Men det finns andra som verkar intresserade av sakerna…

Jag gillade den spännande berättelsen, även om jag tyckte att en del karaktärer var lite svåra att ta till sig. Viss triggervarning också: har man förlorat någon, eller själv varit med om, en brand kan det kännas jobbigt att de hela tiden kommer tillbaka till den tragiska händelsen som lett till att de flyttat.

Jag tror det skulle kunna bli en film eller tecknad serie med schysst steampunktouch.

6 poäng av 10 möjliga

Author: Hjördis

Lämna ett svar

Copyright © 2022 Bokblogg | Design by ThemesDNA.com
top