Drakens vrede av Adam Blade

Boken jag har läst heter Drakens vrede som är skriven av Adam Blade.

Boken handlar om en kille som heter Tom som blir vald att gå till kungen. Tom blir vald av sin farbror. Tom är också huvudpersonen i boken. Han växte upp utan hans föräldrar. Hans föräldrar dog så han fick bo hos hans farbror.

Tom och hans farbror bor i en by. Byn heter Errinel. Tom går en dag till kungen. Kungen ger Tom ett hemligt uppdrag. Uppdraget är att befria vidundret som är en drake. Draken har en kedja runt halsen som gör att han inte skyddar Avantien som är landet de bor i. En dag så får han sova hos kungen. Nästa dag så går Tom men innan han går får han två grejer av trollkaren. Trollkaren heter Aduro. Tom fick ett svärd och en sköld.

Efter han fick sakerna så red han iväg med sin häst för att han ska ta bort kedjan från draken. Men plötsligt träffade han en varg. Vargen ville inget illa. Tom följer efter vargen som leder honom till en tjej. Tom blir förvånad. Tjejen heter Elena. Tom och Elena blev goda vänner. Elena fick följa med på det hemliga uppdraget. Om du vill veta hur det slutar så läs boken.

Jag ger boken betyget 4 av 5 därför att jag tyckte den var lite svår men spännande.

Det finns en fortsättning som heter Sjöormens förbannelse.

Skrivet av: Matilda

——————————————————

Boken jag läst är en fantasyberättelse som handlar om Tom som är ungefär 10 år och bor i en liten by som heter Errinel med sin farbror.

En dag sprutade en drake som heter Ferno eld på Errinel där Tom bor. Då behövde Tom hjälp

så han gick till en kung som heter Hugo. Då rådde kung Hugo honom att han skulle gå till draken Ferno för att ta av ett halsband från Fernos hals, som en elak trollkarl trollat dit. Halsbandet gör så att han blir elak. Vill du höra slutet av boken? Läs den! Jag tyckte boken var tråkig för att den var långtråkig. Jag ger boken 3 av 5 för att jag tyckte den var långtråkigmen den var ändå lite rolig.

Skrivet av Samuel

———————————————————

Den bok jag läst heter Drakens vrede. Den är spännande bra och fantasifull fantasyberättelse.

Tom är huvudpersonen i boken och Aduro är Toms pappa som är en tapper riddare. Tom bor i en liten by vid kung Hugos slott med massor av människor med häst och vagn.

Där springer Tom i full fart på väg till kung Hugos slott för att varna om draken. Som blivit förtrollad.

Aduro och hans vakt letade efter draken och plötsligt kom den upp och tog Aduro och flög iväg med honom. Hans vakt springer till kung Hugos slott.På vägen dit ser han att det har brunnit på en åker. Men han fortsätter färden till kung Hugos slott. Till slut var han framme och berättade allt om draken. Det han ska göra är att ta ett halsband som Malvon har förtrollat. Men Tom har fått i uppdrag att förstöra halsbandet. Men kung Hugo kungen i landet tycker att det är för farligt. Vem ska då göra jobbet? Fast Tom gjorde det!

Jag ger boken 4 av fem för att det var en skön känsla att läsa den.

Skrivet av Elias

Author: Råssnäs 4 A

4A på Råssnässkolan har läst fantasy. Här är våra recensioner. Eftersom vi har läst böckerna i grupper är det flera recensioner till varje bok och ibland tycker vi olika. Kommentera gärna och berätta vad du tycker.

Lämna ett svar

Copyright © 2022 Bokblogg | Design by ThemesDNA.com
top