Den försvunna staden av Jo Salmson

Jag har läst boken Den försvunna staden som är skriven av Jo Salmson och Peter Bergting. Boken handlar om en pojke och en almander som heter Elien. Pojken heter Rian. Rian är 10 år gammal. Han bor med sin farfar i en stuga uppe i Skråberget. Elien är en almander. Han har rött-orange hår och hans ögon är gröna. Elien letar efter sin stad och familj. Almandernas stad har en förbannelse över sig och brunnen utanför Rians stuga är det enda som finns kvar av staden. Elien och Rian måste hitta en trollbok så dem kan ta bort förbannelsen över staden. Rians farfar nere i byn för att skaffa mat. Det är ganska mycket snö uppe i Skråberget. Nere i byn är det inte lika mycket snö. Jag tror att det var för 200 år sedan Elien och Rian levde. Det finns en serie av boken den jag läste var den första. Slutet var det bästa med boken. Du får reda på om dem hittar staden om du läser boken. Jag ger boken betyg 2 av 5 för den var för lätt att läsa för mig.

Skrivet av Elsa

———————————————————-

Det är en kille som heter Rian. Han är tio bast. En kväll knackade det på dörren och då kom en almander, han heter Elien. En almander är en varelse som kan trolla. Sen lagar han kött till Rian för hans farfar var i byn och bytte kvastar mot mat. Sen berättade Elien att hans familj är kvar i döda skogen och att han ska hitta almandrarnas stad. Sen säger Rian att hans farfar har berättat om almandrarna. Hans farfar har berättat att det har varit en almander stad bredvid huset. Han säger att det ligger en brunn utanför huset.. Dem går ner i brunnen och letar. Om ni vill veta hur den slutar och om dem hittar staden så kan ni låna den.

Jag ger den 5/10 därför den var spännande men ibland lite långtråkig.

Skrivet av Elliot

———————————————————

Jag har läst Den försvunna staden som är skriven av Jo Salmson. Boken handlar om Rian som är 10 år. Rian bor i en stuga i uppe på Skråbergen med sin farfar.

Det är vinter och mörkt och dom bor ensamma. På Skråbergen så finns det magvargar. Farfar skulle gå till en by och sälja kvastar. När han gick kom plötsligt en Almanden som heter Elien in genom dörren. Almandern säger att hans familj är borta.

Först blir Rian rädd och sen frågar han om Almandaren behöver hjälp. Rian hittar Almandarien som är Almanderns land. Om du vill veta om Elien hittar sitt land får du läsa boken. Det finns en fortsättning av berättelsen..

Jag ger boken betyg 4 av 5 därför att den var spännande och läskig men jag gillar inte fantasy så mycket.

Skrivet: Mattis

Author: Råssnäs 4 A

4A på Råssnässkolan har läst fantasy. Här är våra recensioner. Eftersom vi har läst böckerna i grupper är det flera recensioner till varje bok och ibland tycker vi olika. Kommentera gärna och berätta vad du tycker.

Lämna ett svar

Copyright © 2022 Bokblogg | Design by ThemesDNA.com
top