Den stora jakten av Jan Kjaer

Boken jag läst är en spännande fantasyberättelse som handlar om Luka och Kif som bor i Skogsby. Dom är 14 år gamla båda två. Luka och Kif jobbar i slottets kök som ligger i Norstad. Norstad är en gammeldags stad det ser man på kläderna och möblerna. Skogsby är också gammaldags fast det ser man på husen och kläderna. Varje dag på väg till jobbet går Luka och Kif och hälsar på en fånge som heter Stenkäft/ Veiko Vincente. Stenkäft berättar alltid spännande historier för dem.

När Luka och Kif blir 14 år tar de steget in i de vuxnas värld. Då avslöjar Kallet vilken typ av jägare de ska bli. Luka blir människojägare och Kif blir pälsjägare. En människojägare är en person som hittar försvunna barn, människor som har gått vilse och fångar som har rymt.

En dag rymmer fången Stenkäft från fängelset. Sheriffen lovar en belöning till den som hittar Stenkäft. Då börjar Luka och hans läromästare Gorm jaga Stenkäft. Under jakten lär sig Luka hur man blir en bra människojägare.

Jag ger boken betyget 4/5 för att den var väldigt spännande. Det finns även fortsättning av berättelsen Den stora jakten.

Skriven av Julia

———————————————————-

Boken jag läst är en spännande fantasyberättelse som handlar om

två pojkar som heter Luka och Kif. Dom är bästa vänner. Luka och Kif jobbar i en stad som heter Nordstad. Dom jobbar i kungens kök.

På väg till Nordstad brukar de träffa en kille som kallas Stenkäft som satt i fängelse. Han brukade alltid berätta om förr i tiden när han var fri. Men sen fick dom veta sanningen om honom. Han var en skurk. Så Shamanen bestämde sig för att ge Luka ett uppdrag att hitta Stenkäft. Shamanen är deras mästare och han är Lukas farfar. Så Luka gav sig iväg för att hitta Stenkäft. Efter ett tag hittade han en kille som heter Gorm som kanske kunde hjälpa honom. Gorm är en läromästare. Så de gav sig iväg för att leta efter honom. Miljön ser ganska gammal ut. Lukas Klädsel är gammal och det finns gamla borgar.

Författaren heter Jan Kjaer. Det finns flera böcker. Boken som jag har läst är jätte bra därför den är spännande jag skulle absolut vilja läsa nästa bok.

Skrivet av Felicia

——————————————————

Boken jag läst är en spännande fantasyberättelse som handlar om Luka och Kif som är tonåringar och bor i skogsby. Runt omkring fanns det mycket skog och höga träd. Luka och Kif jobbar i ett kök som ligger i nordstad varje dag. Luka och Gorm har en fånge i slottet som Luka och Kif brukar gå ner till. Han heter Stenkäft.

En morgondag när de gick ner till Stenkäft hade han rymt! Luka har nu blivit utsedd till människojägare av Shamanen i byn. Nu har Luka fått ett uppdrag som var att fånga Stenkäft igen. Luka ska fånga Stenkäft genom att använda synen är att kan se ifall han eller hon är ond eller god. Till sin hjälp har Luka sin läromästare Gorm. Gorm lär Luka olika tricks, ett av dem är synen. Jag ger boken betyg 4,5 av 5 för att boken är väldigt spännande det händer saker hela tiden, det gör så att man vill läsa vidare i nästa bok.

Jacob

———————————————————

Boken jag har läst  är en spännande och fantasifull bok som handlar om Luka och Kif som är 14 år gamla och bor i Skogsbyn. Skogsby är en gammaldags stad för att husen och kläderna är gamla. Luka och Kif brukar gå ner till en fånge som heter Sten-käft. Han brukar berätta sagor till Luka och Kif. En dag när de gick ner till Sten-käft var han inte där! Han hade rymt!

Luka och Kif hade precis blivit olika jägare av Shamanen som är en slags ledare för byn. Luka blir en människorjägare och Kif blir en pälsjägare. Kif blir glad för han ville bli pälsjägare men Luka känner sig arg för han inte ville bli en människojägare. Luka bestämde sig för att leta efter en läromästare.

Till slut hittar han en läromästare, han hette Gorm. Luka och Gorm börja leta efter Sten-Käft för dom skulle få pengar om de tog honom. Dom letar i många dagar och finner ledtrådar.

Jag ger boken betyget 3/5 för att den var spännande fast långtråkig ibland.

Skriven av Ludwig

Author: Råssnäs 4 B

Årskurs 4 På Råssnässkolan har läst fantasyböcker tillsamman Här är våra recensioner. Eftersom vi läste i grupper är det flera recensioner till varje titel. Ibland tyckte vi olika om böckerna. Vad tycker du? Kommentera gärna.

Lämna ett svar

Copyright © 2022 Bokblogg | Design by ThemesDNA.com
top