Vittran av Annalena Hedman

Tänk dig att du är fotbollsproffs. Du spelar i landslaget och är känd som bästa spelaren. Du spelar VM-final mot Tyskland, det står lika och det är bara två minuter kvar av matchen och om det ska avgöras med straffar kommer ni troligtvis att vinna. Hela världen följer matchen på TV och hela Sverige litar på dig. Du har bollen och du vill att matchen ska ta slut innan andra laget gör mål. Du passar bollen till målvakten. Eller, du tänker passa till målvakten men råkar skjuta för hårt och sätter bollen rakt i krysset. Finalen är avgjord. Tyskland vinner, på grund av ditt självmål. Vad ska du göra nu?

Det här händer fotbollsproffset Herman. Hela fotbollsvärlden är i chock, hela Sverige vill ha en förklaring men det går inte att hitta Herman. Eller, det går. För samtidigt har två bröder sommarlov. Efter matchen ser de dubbla regnbågar och de är överens med granntanten om att det måste vara ett tecken på något. Det vet bara inte vad. Men visst ser det ut som att regnbågen går ner bakom skogen, där två vatten möts? Grannen pratar om att just där kanske det bor vitterfolk och det är ju något som behöver undersökas. De kommer inte fram till platsen de är på väg till för på vägen hittar de en världskänd fotbollsspelare som byggt hus av naturen och gömmer sig för omvärlden, men just nu behöver han hjälp för han har huggit sig i benet.

 

Alla människor har en historia. Alla har varit med om saker så påverkar oss och hur vi beter oss. Det finns en förklaring till varför människor är som de är. Vi vet inte alltid den historien och vi kanske inte behöver veta allt om varandra heller men det är viktigt att komma ihåg att alla bär på sin egen historia.

Author: Mia

Lämna ett svar

Copyright © 2022 Bokblogg | Design by ThemesDNA.com
top